Nieuws

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

340 miljoen en 3 innovatieregelingen voor programma Langer Thuis

Het Kabinet wil het voor ouderen makkelijker maken om zelfstandig thuis te blijven wonen en investeert daarom de komende jaren 340 miljoen in het programma Langer Thuis. Het programma is op 18 juni door minister De Jonge en minister Ollongren (BZK) naar de Tweede Kamer gestuurd. (19-06-2018)

Vind uw (t)huis – digitale ondersteuning voor de wooncoach

Ouderen laten doorstromen naar een passende woning, comfortabel wonen, passend bij de levensfase: wat kunnen corporaties daar aan bijdragen? Woningcorporatie De Alliantie heeft dit samen met senioren uitgezocht in een Innovatielab in Amersfoort. Wat senioren nodig hebben is een transparantere woningmarkt. Dat kunnen corporaties bieden! Wie denkt en doet mee?  (12-06-2018 16:24)

Van Swinderenhof: met oog voor de mens

Het Leger des Heils was al een tijd op zoek naar een tussenvorm: woningen voor mensen die uit de opvang komen en weer zelfstandig willen gaan wonen. Actium was op haar beurt op zoek naar een betrouwbare partner. Die vinden zij in het Leger des Heils. Samen hebben ze in Assen in een hofje van 60 woningen, 13 woningen voor deelnemers van het Leger des Heils gereserveerd. (07-06-2018)

Blog - Zorg voor elkaarhuis Klein ARMelisweerd: wonen, werken en zorgen vanuit de kracht van de plek

Ad en Toos doen al jaren niet anders: zij vangen mensen op die vastlopen in het leven op en begeleiden hen. Ze zijn begonnen met het opvangen van dak- en thuislozen. In 1992 zijn zij het ‘Zorg voor elkaar Huis Klein ARMelisweerd’ gestart. Een kleinschalig, particulier zorginitiatief op een prachtig gelegen terrein aan de rand van Utrecht tussen bos en sportvelden. Kenniscentrum adviseur Yvonne Witter en Danielle Swart en Niels Bartels van de Leyden Academy gingen op bezoek. (07-06-2018)

Buurtcirkel gekozen tot meest leefbare ggz-omgeving

Buurtcirkel van Pameijer, waarbij zelfstandig wonende cliënten elkaar ondersteunen, is bij de verkiezing van 'De meest leefbare ggz-omgeving' verkozen tot winnaar. Van de finalisten is Wijerode van Mondriaan Ouderen in Heerlen tweede geworden en Boerderij De Grubbe in Maastricht, ook van Mondriaan, eindigde op de derde plek. Het publiek koos dezelfde top drie. (06-06-2018)

RSS Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg