Nieuws

Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg

Blog - Levenslessen van 100-plussers

Het begon als een spontaan idee voor de Vastenactie. Het leek me al langere tijd interessant om ouderen van dezelfde generatie als mijn grootouders vragen te stellen, naar hun verhalen te luisteren en van hun ervaringen te leren. Tijdens de vastentijd sprak ik met meer dan twintig honderdplussers en luisterde naar hun prachtige verhalen. Deze verhalen en levenslessen zijn nu gebundeld in het boek 100% leven. (18-09-2018)

Al 450 deelnemers voor Expeditie Begonia

Op het congres over innovatieve woonvormen op 10 oktober zijn al zo'n 300 organisaties in wonen, welzijn en zorg vertegenwoordigd. Onder de 450 deelnemers zijn ook veel actieve burgers en vrijwilligers. Wilt u weten welke organisaties u ontmoet? Bekijk hier het overzicht van aanwezige organisaties. U kunt zich nog steeds aanmelden! (12-09-2018)

Verzin woonconcepten voor de ‘stationaire senior’

Gemeenten bereiken de grootste winst als zij op de woningmarkt inzetten op het doorstromen van babyboomers, dat zegt Gert Jan Hagen, directeur van bureau SpringCo en trendwatcher voor de woningmarkt. 'Doorstroming leidt tot minder kosten, een lager ruimtegebruik en een gevarieerde, waardevaste woningvoorraad; tel uit de winst voor een duurzame omgeving.' (06-09-2018)

HEEMwonen: levensloopgeschiktheid gaat verder dan de woning

In de wijk Kerkrade-West in Kerkrade heeft woningcorporatie HEEMwonen veel bezit, zo'n 10.000 woningen. HEEMwonen stond voor de opgave om een jaren '50 mijnwerkersbuurt te transformeren naar een hedendaagse sociale woonwijk. Na grootschalige sloop en beperkte nieuwbouw is HEEMwonen nu bezig met de laatste stap, nog wat nieuwbouw en grootschalige renovatie. (05-09-2018)

Energiestrijd zorgorganisaties weer van start

In de komende drie wintermaanden strijden zorghuizen onder leiding van Urgenda tegen elkaar om de grootste besparing op de energierekening, mét behoud van comfort. De warming-up start in november en in december is de aftrap. Urgenda doet tijdens de gehele EnergieStrijd live verslag van de hoogtepunten. Meedoen is niet alleen financieel interessant, het biedt ook handvatten om verder te verduurzamen. (04-09-2018 13:37)

RSS Aedes-Actiz Kenniscentrum Wonen-Zorg